Home > Rallycross > EuroRX > WRX: de inschrijvingen voor Barcelona

WRX: de inschrijvingen voor Barcelona

We hebben even geduld moeten oefenen, maar nu kan er echt stilaan afgeteld worden naar de start van het Wereldkampioenschap rallycross in Barcelona op het Circuit de Catalunya. Vrijdag 23 juli en zaterdag 24 juli wordt de eerste wedstrijd van 2021 afgewerkt.

En vandaag werd de lijst van inschrijvingen vrijgegeven. Daar leren we uit dat meer dan een jaar Covid een tol eist, want we zien ditmaal slechts zeven permanente rijders met Timmy en Kevin Hansen (Hansen World RX Team), Niclas Grönholm en Krisztian Szabo (GRX SET World RX Team), Johan Kristoffersson en onze landgenoot Enzo Ide (KYB EKS JC) en Kevin Abbring. Een aantal rijders verkoos niet permanent in te schrijven en onder meer Timo Scheider werkt wellicht wel elke wedstrijd af, maar schrijft wedstrijd per wedstrijd in. In totaal zien we 17 namen voor Barcelona met als opvallendste naam die van de Rus Timur Timerzyanov die een derde Hyundai van GRX zal besturen.
Timerzyanov, die tot dusver geen manche van het WK miste, is voorlopig enkel zeker van deelname aan de eerste wedstrijd maar hoopt uiteraard op meer. Naar namen zoals die van Andreas Bakkerud of Liam Doran zoekt u vruchteloos.

Naast het WK is er in Barcelona tevens de eerste Europese manche van RX3, de klasse die voorheen Super1600 heette. En daar kijken we uit naar de prestaties van onze jonge landgenoot Kobe Pauwels, zoon van ex-rallycrosser Koen Pauwels. Voor het team van Volland Racing zal Pauwels strijden met een Audi A1. Wie deze klasse volgt, weet dat Volland Racing topwagens aflevert waarmee reeds een aantal rijders een Europese titel wisten te veroveren in de klasse Super1600. Het is een beetje koffiedik kijken voorlopig naar de voornaamste kanshebbers, maar vooral de namen van Yury Belveskiy, Gergely Marton en Timur Shigabutdinov vallen op. Dat drietal rijdt eveens met een Audi van Volland Racing.

De inschrijvingen voor FIA RX2e, de nieuwe klasse voor elektrisch aangedreven wagens, worden later meegedeeld. Vandaag werd reeds de naam van Jamaicaan Fraser McConnell bekendgemaakt.

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland