Home > Rallycross > WRX: Rytkönen en Scheider bevestigd

WRX: Rytkönen en Scheider bevestigd

We kregen de voorbije weken reeds de namen van onder meer de broers Hansen, Niclas Grönholm en Krisztian Szabo en niet te vergeten onze landgenoot Enzo Ide door als bevestigde namen voor het Wereldkampioenschap 2021. Vandaag werden daar nog enkele namen aan toegevoegd.

Zo is er de Fin Juha Rytkönen die zeker vier wedstrijden voor zijn rekening zal nemen met een Ford Fiesta. Rytkönen heeft zich alvast ingeschreven voor het openingsweekend in Barcelona tijdens het weekend van 23 en 24 juli en trekt vervolgens ook naar de Nürburgring in Duitsland voor de double header aldaar. Wanneer de mogelijkheid zich aandient, zal Rytkönen nog extra wedstrijden toevoegen aan zijn kalender.
Rytkönen verraste in 2020 vriend en vijand door met een Hyundai i20 van GRX Taneco bij zijn WK-debuut in eigen land meteen de finale te halen.

Verder bevestigde het Duitse team All-Inkl.com Münnich Motorsport opnieuw deel te nemen aan het WK met de Seat Ibiza waarbij voormalig DTM-rijder Timo Scheider opnieuw een volledig seizoen aan de slag kan. Ook René Munnich zelf en Mandie August zullen met zo’n Seat Ibiza deelnemen in het WK. Scheider heeft alvast goede herinneringen aan Barcelona, waar het WK begint, want daar behaalde de Duitser zijn eerste podium in rallycross.

(foto J Dingenen/Scheider in Barcelona, 2019)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland