Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Heel wat autosport-actie op de circuits en de wegen gedurende het komende weekend.

Het drukste wordt het uiteraard op de Red Bull Ring waar het tweede luik wordt afgewerkt van de Oostenrijkse dubbelafspraak. Na de Grote Prijs van Stiermarken (ja, hoor, zo heet de regio in het Nederlands!) is het dan nu tijd voor de Grote Prijs van Oostenrijk. Naast de Formule 1 komen ook Amaury Cordeel en de heren en dames van de FIA Formule 3, de W Series en de Porsche Supercup opnieuw in actie.

Veel Belgen ook voor de manche van de GT World Sprint op de Italiaanse omloop van Misano. Marc Goosens en de jonge Simon Pilate zijn dan weer aan de slag op de korte omloop van Brands Hatch voor de Euro Nascar. Rally wordt er ook gereden, maar dan moet u wel naar Letland en de Rally Liepaja voor de manche in het ERC.

In de States zijn er wedstrijden voor de Indycar op Mid-Ohio (Lexington) en voor de IMSA op Watkins Glen, waar enkel de prototypes racen in een kortere sprintrace. Nascar wordt er dan weer gereden op Road America (Elkhart Lake).

Het WK Superbike keert terug naar zijn geboorteplaats Donington. Onze landgenoot Loris Cresson zet er zijn leerschool verder.

Veel korter bij huis zijn er de mooie Ardenne Roads in Marche-en-Famenne en de uitdagende rittensportwedstrijd Nacht van Noord-Limburg in Pelt.

foto: (c)Dutch Photo Agency