Home > Circuit > In een notendop: Indycar, Nascar en F1

In een notendop: Indycar, Nascar en F1

  • ‍Indycar – Niet enkel Felix Rosenqvist maakt zijn terugkeer uit blessuretijd op Mid-Ohio, maar ook Rinus VeeKay. De Nederlander is hersteld van een lelijke val met de mountainbike.
  • NASCAR – Chip Ganassi is een legende in de autosport in de States. Maar in de NASCAR ging het minder goed met het team nadat ze hun wonderkind Kyle Larson zagen vertrekken. Ganassi maakt enu bekend dat het NASCAR team zal worden overgedragen aan Trackhouse Racing, een renstal die vorig jaar werd opgericht met aan het roer voormalig rijder Justin Marks en rapper Pitbull.Ganassi blijft wel actief met eigen teams in de IndyCar, ExtremeE en IMSA, en er wordt ook gesproken over LMDh.
  • F1 – In Oostenrijk zit men rond de taffel omtrent de motoren in 2025. Opvallend, aan die tafel, waar vooral over de technische regels wordt gesproken, zitten nu ook Audi en Porsche. Vreemd want de vorige keer, bij de invoering van de turbo-hybride, waren die constructeurs niet geïnteresseerd. Er wordt nu gesproken over wijzigingen in het energie recuperatuesysteem en over andere brandstoffen.
  • F1 (bis) – En ondertussen lanceerde Christian Horner het idee van een Red Bull met Ferrari motor. Dat zou een piste kunnen zijn na 2022.

foto: rv/pixabay