Home > Rallycross > DIVERS > RallyX Nordic: Mini WK in Holjes

RallyX Nordic: Mini WK in Holjes

Volgend weekend trekt het Scandinavische kampioenschap rallycross, RallyX Nordic, naar het Zweedse Holjes voor de derde en vierde manche van het kampioenschap. Dat wordt dan meteen de tweede double header na de opener in het Deense Nysum.

Foto ©: 2021 MPA Creative

Zoals we eerder meldden op onze pagina’s betwist onze landgenoot Enzo Ide heel dit kampioenschap met een Audi S1 binnen het team van EKS/JC Raceteknik. Naast Ide’s Zweedse teamgenoot Sondre Evjen maken in Holjes heel wat interessante namen hun opwachting. Bij die namen zien we niet alleen drievoudig wereldkampioen Johan Kristoffersson (VW Polo) maar ook het Finse team GRX met twee Hyundai i20. Die worden bestuurd door de Fin Niclas Grönholm en de Hongaar Krisztian Szabo die elk ook al heel wat ervaring hebben in het WK. Alsof dat nog niet genoeg is staat ook Anton Marklund op de lijst. Die laatste zal een VW Polo van Hedströms Motorsport besturen. Verder is het afwachten wie de elektrische Fiesta ERX gemaakt bij Manfred Stohl zal besturen, die naam werd nog niet vrijgegeven en daarmee zien we binnen de klasse Supercars in RallyX Nordic voor de eerste maal een volledig elektrische Supercar aan het werk tegen de conventionele Supercars met verbrandingsmotor.

Uiteraard zijn er ook weer klassen Supercars Lites, Crosscar, Crosscar Junior en Open 2WD. In Crosscar Junior zien we met Thomas Martens komend weekend een tweede Belg aan het werk.
Daarnaast staat er ook een manche van het Zweedse kampioenschap op het menu en zo begint de actie volgend weekend reeds op donderdag 13 mei.

You may also like
WK en Euro RX: Kristoffersson wint op zaterdag in Spa
WK en Euro RX: Kobe Pauwels kampioen in RX3, Enzo Ide wint in RX1, Niclas Grönholm wint in World RX
WK en Euro RX: Kristoffersson wint op zaterdag, Ide leidt in Euro RX1, Pauwels tweede in Euro RX3
WK en Euro RX: wordt Kobe Pauwels Europees kampioen in Portugal?