Home > Rally > Rallyraid > Dakar 2021: Al-Attiya pakt de “pole”

Dakar 2021: Al-Attiya pakt de “pole”

Nasser Al-Attiya en Mathieu Baumel pakten met de Toyota Gazoo Hilux de eerste plaats in de proloog voor de Dakar. De Qatarees start morgen dus als eerste onder de wagens op de pistes van de eerste etappe.

foto: @aso/media

Verrassend was dat het Zuid-Afrikaanse duo Brian Baragwanath-Taye Perry op hun Century C6.R vertrokken als 38ste…exact dezelfde tijd haalde!

Bernhard Ten Brinke, met Tom Colsoul op de Overdrive Toyota Hilux, deed het goed met een vijfde tijd, en dus een vijfde startplek morgen. Fabian Lurquin, copiloot op de buggy van de Fransman Serradori, is tweede Belg op een achtste plaats. Noteren we bij de wagens nog Leroy (SRT Century) als 36ste en Imschoot (Optimus) als 47ste. Bij de trucks vinden we Van der Vaet met de Renault op de 10de plaats en de Iveco van Berghmans-Geens op de 36ste plaats. Kris Meeke, met de Nederlander Wouter Rosegaar op de PH Sport Zephyr, leidt morgen de Prototype Light SSV op de piste. Bij de motoren was de Amerikaan Brabec (Honda) de snelste. Onze landgenoot Walter Roelants start als 85ste morgen.

Morgen is er een etappe van 277 kilometer, volledig op piste, met 345 kilometer verbindingsrit. Het brengt de deelnemers van Jeddah naar Bisha. De uitdaging wordt op de vele kruisingen de juiste piste te blijven volgen.