Home > Rally > Rallyraid > Dakar 2021 is…go!

Dakar 2021 is…go!

Inderdaad. Om 11u18 lokale tijd, dat is 9u18 Belgische tijd, was het de beurt aan de Italiaan Maurizio Gerini om zich met zijn Husqvarna FR450 te lanceren voor de proloog van de wedstrijd. En daarmee is de Dakar 2021 officieel van start.

foto: ©aso media

De proloog die vandaag wordt gereden is niet meer dan een kleine amuse-bouche, een hapje voor morgen het grote diner aanvangt. De deelnemers starten vanuit het Koning Abdullah Stadium voor een verbinding die hen een dertigtal kilometer buiten Jeddah brengt. Daar krijgen ze een lus van elf kilometer aan zanderige pistes voorgeschoteld. Een opwarmertje waarvan de tijden de startorde zullen bepalen voor de eerste echte proef morgen.

Walter Roelants opent het bal voor de Belgen

Motoren en quads openen het feest. De eerste Belg op de piste, Walter Roelants op zijn Husqvarna, vertrok om 9u40 Belgische tijd. Ter info, Roelants houdt het record in handen van oudste Belg die ooit de Dakar finish haalde. Dat deed hij op 60-jarige leeftijd in de vorige editie, zijn eerste trouwens! Roelants zet zich in voor de organisatie “To Walk Again”, voor mensen met paraplegie.

Voor de wagens is het nog even wachten. Ten Brinke en Colsoul vertrekken er op hun Overdrive Toyota Hilux om 11u51 Belgische tijd. Overigens werd de locatie van het bivak voor de vijfde etappe gewijzigd. Dat komt op 7 januari niet in Buraydah maar in Al-Quaisumah. Daardoor wijzigt de verbindingsrit, maar niet de 456 kilometer van de klassementsproef.