Home > #Hoofdnieuws > Dakar 2021: Sainz wint en is eerste leider

Dakar 2021: Sainz wint en is eerste leider

Tussen Jeddah en Bisha stond zondag 3 januari de eerste rit van de Dakar 2021 op het programma. Meteen kregen de deelnemers een stevig stuk moeilijke navigatie te verwerken, gekruid met een heel wat verraderlijke stenen op de piste. Het resultaat was meteen heel wat tijdverlies bij de concurrenten van MINI.

Foto: © ASO/DAKAR

Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel (Toyota), winnaars van de proloog verloren negen minuten na een lekke band. “We verloren iets meer tijd dan verwacht”, legde het team uit. “Maar we zitten in een goede positie voor morgen. We zullen wel zien.

Carlos Sainz en Lucas Cruz reden zaterdag in de proloog lek en vertrokken dus relatief ver in het veld, maar de Spanjaarden gingen vol in de aanval en ze haalden de achterstand op. Uiteindelijk wonnen de titelverdedigers met 25 seconden bonus op hun teamgenoten bij MINI, Stéphane Peterhansel en Édouard Boulanger. Sainz leidt dus, voor Peterhansel en de verrassende Ford van ex-WRC-rijder Martin Prokop.

Voor Sébastien Loeb en Daniel Elena (BRX) startten de problemen meteen vanaf het begin. Onder meer twee lekke banden leidden tot een tijdverlies van maar liefst 25 minuten. Bernard Ten Brinke en Tom Colsoul finishten op iets meer dan 23 minuten en kregen dus ook al een ferme tik.

Bij de motoren won Toby Price en de Australiër is op zijn KTM meteen de eerste leider.