Home > #Hoofdnieuws > Formula E: pre-season testing dag 1

Formula E: pre-season testing dag 1

Vandaag is in Valencia de eerste dag van de pre-season testing van de Formula E begonnen. Hiermee is tevens ook de aftrap van het nieuwe wereldkampioenschap dat ondertussen zijn zevende seizoen ingaat. De snelste tijd van deze eerste testdag was voor André Lotterer (Porsche).

Na de hevige regenval van de afgelopen dagen, leek het vandaag een zonnige dag te worden. Echter kwam in de loop van de voormiddag de regen opzetten. De eerste rode vlag van het seizoen was dan ook een feit wanneer Sergio Sette Camara (Dragon-Penske) spinde door de gladheid en in de gravel terecht kwam. Niet veel later overkwam ook Sebastien Buemi (Nissan e.dams) hetzelfde. De regen konden de Mercedessen van Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries er echter niet van weerhouden om als eerste onder de 1:20 te duiken. De snelste tijd tijdens de ochtendsessie was voor Edoardo Mortara (Venturi) met 1:18.148

In de namiddag kwam de zon er terug door en al snel werden de baancondities een pak beter wat zich dan ook vertaalde in betere rondetijden. Uiteindelijk was het André Lotterer die de snelste tijd behaalde met 1:12.519. Hij werd op de voet gevolgd door beide DS Techeetah rijders Jéan-Eric Vergne en regerend kampioen, António Félix da Costa. Stoffel Vandoorne vinden we op de dertiende plaats terug met 1:13.101. Tijden zeggen natuurlijk niet alles tijdens deze testdagen gezien de teams verschillende programma’s uitrijden om zo de wagen te leren kennen.

Foto’s © FIA Formula E

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India