Home > #Hoofdnieuws > ERC Canarias: Fourmaux en Jamoul winnen, Alexey Lukyanuk kampioen

ERC Canarias: Fourmaux en Jamoul winnen, Alexey Lukyanuk kampioen

Met de Rally Islas Canarias waren we aan de laatste manche van het ERC toe. Adrien Fourmaux won de rally, genavigeerd door onze landgenoot Renaud Jamoul. De Rus Alexey Lukyanuk werd zevende, maar scoorde voldoende punten om de ERC-titel binnen te halen. Grégoire Munster kon Oliver Solberg niet meer bedreigen, de Zweed werd zodoende ERC Junior kampioen.

Foto: © FIA ERC

Waar gisteren de Spanjaarden heer en meester waren, was vandaag Adrien Fourmaux (Ford) niet te stoppen. Yoann Bonato (Citroën) volgde in het zog van zijn landgenoot en werd tweede. Iván Ares (Huyndai) mocht mee met de Fransen op het podium. Oliver Solberg (Volkswagen) werd knap vierde en verzekerde zich zo van de titel ERC1 Junior. Alexey Lukyanuk (Citroën) strandde op een zevende plaats, wat volstond om ERC-kampioen 2020 te worden. Het is de tweede titel voor de Rus in drie seizoenen en de eerste voor het Franse Saintéloc Junior Team.

Belgisch podium in ERC3 Junior

Craig Breen (Hyundai) werd tiende, Grégoire Munster moest tevreden zijn met een negentiende plaats, maar is wel vicekampioen ERC1 Junior 2020. Zijn broer startte zijn Europees avontuur met een podium in ERC3 Junior. Charles kwam in zijn Peugeot als derde over het eindpodium, twee plaatsen beter dan Amaury Molle. André Leyh tikte als 43ste aan, naast zijn Franse rijder in een Hyundai i20 R5.

Volgende week rest er ons nog de slotmanche van het WRC en daarmee is ook het internationale rallyseizoen afgelopen.