Home > Circuit > Eenzitter > F2: Drugovich wint, titelstrijd gaat naar finaleweekend

F2: Drugovich wint, titelstrijd gaat naar finaleweekend

Het was de Braziliaan Felipe Drugovich die voor MP Motorsport de zege haalde in de hoofdrace in Bahrein. Maar alle ogen waren natuurlijk gericht op de titelstrijd tussen Schumacher en Ilott.

foto: ©fiaformula2.com

De Brit Callum Ilott (UNI Virtuosi) deed wat hij absoluut moest doen, en dat was punten inlopen op Schumacher. Ilott moest vanop pole de leidersplaats in bocht 1 laten aan Drugovich, die de hele race het gebeuren in de hand hield. De uitdaging voor Ilott was het sparen van de zachte banden om dan met de harde compound tot aan het einde van de race te gaan. Hij leek nooit in staat om Drugovich te bedreigen voor de zege, maar eindigde wel als tweede en… voor Schumacher!

Schumacher moest vanop een tiende plaats aan de race beginnen, startte op de harde banden en reed die tot ver in de race, voordat hij zijn Prema machine op zacht rubber zette en meteen weer een inhaalrace inzette. Maar hij eindigde tenslotte op de vierde plaats, net achter Carlin rijder Daruvala. Voor de Duitser betekent het dat hij dit weekend geen kampioen kan worden. Morgen zijn er nog 17 punten te halen. Ilott loopt in tot 12 punten achterstand op Mick Schumacher en dus zal de titelstrijd naar volgend weekend worden gebracht, waar nog 48 punten te verdelen zijn.

Nog zes kandidaten blijven over, met Schumacher en Ilott voorop.

En de andere titelkandidaten dan? Mick Schumacher blijft met 203 punten aan de leiding, met Callum Ilott die nu nadert tot 191 punten. Yuki Tsunoda (Carlin) reed na zijn pech in de kwalificatie van een verre 22ste plaats naar de mooie zesde plaats. Hij staat op 157 punten. Ook Nikita Mazepin (Hitech), mooi vijfde, blijft in de running met 150 punten. Lundgaard (145 punten) en Shwarztman (144 punten) hebben nog hun kansen te gaan. Ghiotto, Deletraz en Zhou mogen na vanochtend een definitief kruis maken over een eventuele F2 titel.