Home > Circuit > F2: zege voor Shwartzman in sprintrace

F2: zege voor Shwartzman in sprintrace

Robert Shwartzman (Prema) won de sprintrace in Bahrein. Daarmee is de Russische rookie nu de meest succesvolle rijder in F2 dit seizoen met vier zeges. Voor de titelstrijd is het kandidatenclubje uitgedund tot vijf rijders, met Mick Schumacher nog steeds als topfavoriet.

foto: ©fiaformula2.com

Robert Shwartzman kon zijn troefkaart spelen in de sprintrace op Sakhir. Vanop pole ging hij naar de leiding en stond die niet meer af tot de finish, ondanks een safety car en een virtual safety car. Het is zowat zijn handelsmerk. Daarmee houdt de rookie, die nu al vier zeges telt dit seizoen, zich ook nog in de titelstrijd, al zijn de kansen miniem. Als hij volgend weekend ergens twee punten toegeeft op Schumacher, is het immers voorbij.

Schumacher houdt stand, Ilott in de fout

Die Mick Schumacher, Prema teamgenoot van Shwartzman, eindigde uiteindelijk als zevende. Hij maakte er een taktiek van de rijlijn te blokkeren als verdedigingsmiddel, maar zag zijn banden stilaan wegkwijnen en moest diverse anderen voorlaten. Maar, met 14 punten voorsprong blijft hij de topfavoriet voor de titel.

Uitdager Callum Ilott (UNI Virtuosi), maakte dan toch een fout. De Brit zat achter Schumacher, reed zich keer op keer vast achter de Duitser en dacht zijn kans schoon te zien toen Schumacher zich even verremde. Maar Ilott kon evenmin de bocht halen, tikte Carlin-rijder Daruvala aan en mocht naar de pits voor een nieuwe vleugel, en nog eens voor een drive-through. Hij sloot af met nul punten.

Achter winnaar Shwartzman zagen we Nikita Mazepin (Hitech), die mooi doorheen het veld kwam gestormd en met een tweede plaats zijn kansen ook levendig houdt. Deletraz (Charouz) pakte de derde podiumtrede en was door een alternatieve bandenstrategie de man van de slotrondes. Voor de titel blijven naast Schumacher en Ilott, in diverse gradaties ook nog Mazepin, Shwartzman en Tsunoda over als mogelijke kanshebbers.