Home > Circuit > Eenzitter > F2: Ilott pakt pole in Bahrein

F2: Ilott pakt pole in Bahrein

Vlammende uitlaten, roodgloeiende remschijven. De duisternis zette in op het circuit van Sakhir en dat betekende: tijd om te kwalificeren voor de F2 boys. Ilott en Schumacher waren de twee rijders om in het oog te houden.

foto: ©fiaformula2.com

Een slechte start voor Yuki Tsunoda (Carlin). De Japanner ging van de baan en liet de motor afslaan. Meteen was zijn sessie afgelopen. Hij start morgen vanaf de laatste plaats op de grid. Niet meteen de gewenste gang van zaken nu hij van Red Bull te horen kreeg dat zij een beslissing zouden nemen na het F2 kampioenschap. Tsunoda wordt getipt voor een zitje bij Alpha Tauri.

Callum Ilott (UNI Virtuosi) had als enige het geheime recept voor de pole op Sakhir. De Brit was magistraal in de technische tweede sector en niemand kwam meer in zijn buurt. Dat betekent dat hij alvast zijn achterstand op Mick Schumacher met vier punten verkleint en dat hij het voordeel geniet van de beste startplaats in de race van morgen. Naast hem op de eerste rij start de Braziliaan Felipe Drugovich (MP Motorsport). Mick Schumacher (Prema) had moeilijkheden om het goede ritme te vinden, hij start als tiende. Nikita Mazepin (Hitech), de snelste van deze ochtend, pakte een zevende tijd.

De hoofdrace, met verplichte pitstop, is er morgenochtend om 10u10 Belgische tijd.