Home > Moto > Internationaal > FIM EWC: krijgt finale Belgisch tintje?

FIM EWC: krijgt finale Belgisch tintje?

Het WK Endurance voor motoren kent volgend weekend zijn finale in Portimao. En met Xavier Siméon als rijder en Werner Damen als teambaas liggen er nog twee Belgische ijzers in het vuur.

foto: ©fimewc.com

De tegenhanger op twee wielen van het WEC World Endurance Championship is het FIM Endurance World Championship. Net als bij de auto’s gaan ze doorheen een “super season” dat in september 2019 begon met de befaamde ‘Bol d’Or’ op Le Castellet. Verder waren er ook al de 8 Uren van Sepang en de onvermijdelijke 24 uren Moto van Le Mans. Die werden eind augustus een beetje in alle stilte achter gesloten deuren gehouden en kwamen op naam van F.C.C. TSR Honda France met Josh Hook, Freddy Foray en Mike di Meglio.

De Corona crisis noodzaakte wel een gewijzigde kalender en die eindigt al komend weekend met de 12 Uren van Portimao als finale. Voor onze landgenoot Xavier Siméon kan het nog een aardig feestje worden want hij treedt aan met het Suzuki Endurance Racing Team, dat los staat aan de kop van het klassement. Ze zullen vooral opletten voor het F.C.C. TSR Honda France team en YART Yamaha. En uiteraard zijn er ook nog kansen weggelegd voor het BMW Motorrad World Endurance team met een nieuwe rijdersbezetting en met Belgisch tintje want het BMW team wordt uiteraard gedirigeerd door Werner Daemen.

Endurance is trouwens in dit kampioenschap met een korreltje zout te nemen want de races hebben dikwijls de allures van een “extra large” Grand Prix waar urenlang volgas wordt geracet. Alles begint in Portugal al op donderdag met de vrije trainingen, uiteraard gevolgd door de kwalificaties en de race is er op zaterdag, van 8u30 tot 20u30.