Home > Moto > Internationaal > FIM EWC: YART Yamaha neemt de handschoen op

FIM EWC: YART Yamaha neemt de handschoen op

Al vanaf de vrije trainingen op donderdag liet het YART Yamaha team er geen twijfel over bestaan welke plaats op het eindpodium zij straks zullen ambiëren. Ze scoorden de besttijden in de vrije sessies en in de beide kwalificatiesessie en starten morgenochtend op de pole

foto: fimewc.com

In de eerste kwalificatietrainingen voor de finale van het FIM World Endurance kampioenschap was YART Yamaha (Karel Hanika-Marvin Fritz-Niccolò Canepa) de snelste motor, voor titelkandidaten F.C.C. TSR Honda France (Josh Hook-Freddy Foray -Mike di Meglio) en het “Belgische” BMW Motorrad Endurance Team (Markus Reitterberger- Kenny Foray- Peter Hickman). De puntenleiders in het klassement, het Suzuki Endurance Racing Team (Etienne Masson-Gregg Black-Xavier Siméon), eindigden de sessie op een vijfde plaats. In de nachtelijke oefensessie werd dezelfde volgorde aangehouden.

Met de tweede kwalificatie kon het Suzuki Endurance Racing Team nog opklimmen naar de vierde plaats. De pole, die kwam toe aan YART Yamaha voor F.C.C. TSR Honda France en het BMW Motorrad Endurance Team. Met de Suzuki van Xavier Siméon op de vierde startplaats krijgen we dus alle protagonisten van het stuk waar ze thuis horen: vooraan!

Zaterdagochtend, om 8u30, wordt de start gegeven voor een race over 12 uren.