Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Alsof één grote 24-uursrace nog niet voldoende is, volgt amper enkele dagen na de finish van de 24 Uur van Le Mans dit weekend de 24 Uur van de Nürburgring. De wedstrijd in de Eiffel belooft zwaar te worden, gezien het voorspeelde, slechte weer en de langere duisternis. Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch (Audi) en Maxime Martin (Porsche) behoren tot de kanshebbers op de zege.

Op de Nürburgring zien we Gilles Magnus (Comtoyou Audi) ook starten in de tweede meeting van het WTCR, onze landgenoot wil uiteraard ook zijn kunnen laten zien om de legendarische Duitse omloop.

De F1 doet het in Rusland, samen met de F2 waar de titelontknoping stilaan dichterbij komt. Dat is echter nog niet alle autosport dit weekend! In Zandvoort is er de derde manche van de GT World Sprint, met de Belgische leiders Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT Audi), terwijl op de omloop aan de Nederlandse kust ook wedstrijden van de Eurocup Formula Renault (Ugo De Wilde en Amaury Cordeel), de European GT4 (SRT met twee wagens, naast Stéphane Lémeret en Antoine Potty in een Supra) en de Porsche Cup Benelux gereden worden. In Assen racen dan weer de Supercar Challenge en de Benelux-merkencompetities van Mazda en Ford.

Maar er is ook, hou u vast: GT Open en TCR Europe (Nicolas Baert) in Monza, IMSA in Mid-Ohio (zonder Laurens Vanthoor), Super Formula (Okayama) in Japan… De MotoGP is dan weer te gast in Barcelona.