Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: Covid houdt Manthey Porsche en officiële Le Mans-rijders poosje thuis

Ring 24: Covid houdt Manthey Porsche en officiële Le Mans-rijders poosje thuis

De ‘Grello’ Manthey Porsche 911 GT3-R zal dit weekend niet starten in de 24 Uur van de Nürburgring, dat heeft het team bekend gemaakt. Echter de ‘schade’ is veel groter dan enkel de Manthey Porsche…Meer dan tien rijders mogen mogelijk een tijdje niet racen, waaronder Laurens Vanthoor. Manthey heeft al gecommuniceerd, Porsche nog niet.

Samen met Porsche Motorsport heeft Manthey-Racing besloten om verstek te geven, als gevolg van een positieve corona-test na de 24 Uur van Le Mans. De beruchte Porsche 911 GT3-R met startnummer 911 bekend als ‘Grello’, is er dus niet bij. Lars Kern, Mathieu Jaminet en Julien Andlauer zien we dus niet, Matt Campbell rijdt ook voor Frikadelli, samen met Martin, maar is ook betrokken partij. Michael Christensen en Kevin Estre, ook voorzien voor de #31 Porsche van Martin, maakten uiteraard ook deel uit van het Porsche Manthey team in Le Mans en zien we dus ook niet. Of de #31 dan überhaupt gaat rijden, is niet zeker. Ook voor Laurens Vanthoor, dit weekend normaal gezien actief in de VS in IMSA, zal dan aan de kant moeten blijven, net als Fred Makowiecki en Gianmaria Bruni.

Betrokken rijders voor de 24 Uur van de Nürburgring

KCMG (#18): Richard Lietz, Patrick Pilet, Romain Dumas 
KCMG (#19): Romain Dumas
Frikadelli Racing (#31): Matt Campbell, Michael Christensen, Kévin Estre 
Falken Motorsport (#33): Thomas Preining
Falken Motorsport (#44): Matteo Cairoli
Manthey-Racing (#911): Julien Andlauer, Matt Campbell