Home > #Hoofdnieuws > Rally Zuid-Limburg: geen toelating van gemeentebestuur Gingelom

Rally Zuid-Limburg: geen toelating van gemeentebestuur Gingelom

Begin deze week ontving het bestuur van TopSpeed Rally Club Haspengouw de beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Gingelom met een verbod op een 6de Rally van Zuid-Limburg, voorzien van 14 en 15 november 2020.

Deze beslissing is genomen omwille van het feit dat de maatregelen omtrent de covid-19 pandemie de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers niet kan gegarandeerd worden”, luidt de beslissing van het SPA-bestuur. Dit is uiteraard ongehoord, gezien het kabinet van Minister Weyts, bevoegd voor Sport, beschikt over een volledig, goedgekeurd protocol voor rallywedstrijden. Bovendien was er dit weekend wel een regionale rally in Waremme, amper een boogscheut verder en speelt STVV thuiswedstrijden voor publiek.

De organisatie toont begrip voor de beslissing en verplaatst de Rally van Zuid-Limburg naar november 2021.