Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: vijf Belgen in voorprogramma

Le Mans 24: vijf Belgen in voorprogramma

In Le Mans zijn er traditioneel ook enkele andere wedstrijden dan de 24-uursrace zelf en dit jaar is dat niet anders. De Porsche Carrera Cup en de Le Mans Cup ‘Road to Le Mans’, werken op vrijdag en zaterdag hun races af. Bij de deelnemers zijn ook vijf landgenoten.

Foto: © Porsche Cup France

De Porsche Carrera Cup Deutschland en de Porsche Carrera Cup France zorgen op zaterdagochtend zonder twijfel voor spektakel. De merkencup doet het in een 45-minuten durende race met maar liefst 53 rijders in identieke 485 pk-sterke Porsche 911 GT3 Cup. Van Belgische zijde is er Alessio Picariello die als vertegenwoordiger van Porsche Asia mag racen, terwijl onder meer de kersverse Supercup kampioen Larry ten Voorde, de Luxemburger Dylan Pereira en de voormalige Carrera Benelux kampioen Ayhancan Güven ook van start gaan. Lucas Groneveld en Max van Splunteren (beste rookie Porsche Mobil 1 Supercup) zijn tevens van de partij, net als het Belgische team Speedlover.  

Met vier Belgen ‘op weg naar Le Mans’

Maar liefst vier Belgen rijden deze week in de Road to Le Mans, het kampioenschap voor LMP3’s en GT3’s dat in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans geprogrammeerd staat. Onder hen twee debutanten: Gilles Magnus (Mühlner Motorsport) en Ugo De Wilde (DKR), de jongste Belg ooit in Le Mans. Ex-kampioen Jean Glorieux (DKR) en Tom Cloet, die Mühlner inruilt voor Team Virage zagen we uiteraard al eerder in de Le Mans Cup. Opvallend, Motorsport98 van Eric de Doncker geeft verstek. De races vinden plaats vrijdag en zaterdag. Er starten 11 GT3’s en 23 prototypes LMP3.