Home > #Hoofdnieuws > Fiesta Cup: met Alexander Borgmans en Maxim De Witte

Fiesta Cup: met Alexander Borgmans en Maxim De Witte

Eén van de grote afwezigen tijdens de openingsmeeting van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup waren ongetwijfeld Alexander Borgmans, Maxim De Witte en het nieuwe Alnimax Racing. Wegens bijzondere omstandigheden gaven zij in laatste instantie verstek voor de afspraak op Circuit Zandvoort, maar nu lijkt alles erop te wijzen dat we de vertrouwde blauwe en groene Geo Fiesta’s opnieuw aan het werk zullen zien in het woelige en spectaculaire peloton van de unieke Ford-merkenrace.

Van op afstand kon Alexander, vice-Junior-kampioen in 2019, alvast vaststellen dat de concurrentie niet heeft stilgezeten en dat hem op TT Circuit Assen een flinke opdracht wacht om de snelle jongens bij te benen.

“Ik kende uiteraard de namen van enkele vaste waarden in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup en was dan ook echt verrast dat er plots enkele nieuwkomers aan de spits de lakens uitdeelden,” blikt 18-jarige Alexander terug op de resultaten van de Zandvoort Superprix. “Ik ben vooral onder de indruk van de prestaties van Tomas De Backer die bovendien ook nog meevocht voor een plaats in de Top 3. Hoedje af! En hetzelfde kan gezegd worden van nieuwkomer Milan De Laet die kampioen Nathan Vanspringel mooi achter zich hield. Ik weet meteen wat ons te doen staat, want na dat eerste leerjaar wil ik vooraan finishen en beter doen dan die 2de plaats in de eindstand!”

Zoals ondertussen geweten worden de twee Geo Fiesta’s voortaan gerund door de nieuwe structuur Alnimax, wat staat voor de afkortingen van de drie broers, Alexander, Nicholas en Maxim, en daar wordt teruggevallen op de ervaring van coaches Raf Van Belle en Peter Theuws en niet op zijn minst de technische know how van Polle Geusens, rijder-mecanicien, in een vroeger leven zelf actief in rally en op circuit werkzaam bij het toonaangevende Team RBM. Bovendien geniet Alnimax Racing technische ondersteuning van Ford Peerlings Lommel.

Ter voorbereiding van de Gamma Days voorziet Alnimax Racing een extra testdag en uiteraard kan Alexander terugvallen op de ervaring die hij opdeed tijdens de twee meetings die vorig jaar werden betwist op The Cathedral of Speed!

Binnen de rangen van Alnimax Racing krijgt Alexander het gezelschap van halfbroer Maxim De Witte. Nadat hij tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen voor de eerste keer kennismaakte met de Fiesta Cup gaat Maxim zoals eerder werd gepland, alle races afwerken achter het stuur van de #19 Geo-Fiesta.

“De eerste kennismaking op Assen werd een meevaller en ik was enthousiast om hieraan een vervolg te breien,” stelt 28-jarige Maxim. “Ondertussen hebben wij met Alnimax uitvoerig getest en dat verliep allemaal zeer goed, maar ik bleef té lang op mijn honger. Er bestaat nu éénmaal een verschil tussen rondjes afmalen en écht ‘koersen’. Het vak leren dat doe je slechts in wedstrijd, als je de piste deelt met anderen en er moet knokken voor elke meter, elke plaats. Dat vraagt ervaring en die ontbeer ik nog. Verwacht van mij geen wonderen. Als ik in de buurt kan blijven van de middenmoot van het veld –  ik citeer de naam van Tom Feyaerts als oriëntatiepunt –  dan zal ik zeer tevreden zijn. De context van het nieuwe Alnimax Racing waarin Alexander en ikzelf voortaan evolueren, schenkt mij alvast veel vertrouwen.”