Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: wat is de hyperpole?

Le Mans 24: wat is de hyperpole?

De grootste wijziging voor deze 88ste editie van de 24 Uur van Le Mans, afgezien van alle maatregelen in verband met de covid-pandemie, is zonder twijfel de Hyperpole. Vincent Beaumesnil, de Sportief Directeur van de Franse wedstrijd, legt ons uit wat die Hyperpole nu exact is.

Tijdens de kwalificatie, op donderdag van 17u15 uur tot 18u00 uur, moeten alle deelnemers de baan op om een chrono neer te zetten. Ze doen dat allemaal tegelijkertijd. Het wordt een eerste spannend moment voor de deelnemers, de teams en de fans. Aan het einde van deze 45 minuten gaan er 24 deelnemers naar de Hyperpole ofwel de snelste zes van elk van de vier categorieën. Ze nemen het tegen elkaar op, vrijdag van 11u30 uur tot 12u00 uur. Wie hier het snelst is, staat dan op de polepositie in zijn of haar categorie. De startgrid van de 24 uur wordt verdeeld in vier reeksen: LMP1, dan LMP2, dan LMGTE Pro en dan de LMGTE Am.

Hier de 59 wagens die donderdagochtend aan de vrije trainingen deelnemen.