Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP in Misano (races)

In een notendop: MotoGP in Misano (races)

  • MotoGP – Het zou een Yamaha worden. We verwachtten Quartararo, of Vinales. Sommigen hoopten op Valentino Rossi. Maar het werd Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT). De Italiaan lukte een perfecte start, greep de leiding en bouwde een onoverbrugbare voorsprong op. Achter hem weerde Rossi zich als een duivel in een wijwatervat. Maar een ontketende Francesco Bagnaia (Pramac Ducati), zelf nog op krukken na zijn ongeval in Brno, glipte naar de tweede plaats. En in de slotfase durfde een Joan Mir (Suzuki) het nog aan om halfgod Rossi van het podium te stoten. En Quartararo? Die begint stilaan de druk te voelen. De snelle Fransman ging naast de baan, kroop weer recht maar diende enkele ronden later toch de handdoek te gooien. Een slechte zaak voor het kampioenschap waar Dovizioso (Ducati), vandaag pas zevende, zijn voorsprong vergroot tot 76 punten, voor Quartararo (70) en Miller (64). Slechts 28 punten scheiden de top 10 in het kampioenschap.

  • Moto2 – Drie Italianen op het podium op eigen grond in Misano. Het feest was compleet. Luca Marini (Sky Racing Team VR46), de halfbroer van Valentino Rossi, vocht een racelang duel uit met teamgenoot Marco Bezzecchi voor de zege. Marini haalde het, voor Bezzecchi en voor Enea Bastianini (Italtrans Racing Team). Marini verstevigt de leiding in het kampioenschap.

  • Moto3 – Een geanimeerde race zag een pak aan rijders meedingen voor de ereplaatsen. Maar op het einde werd de overwinning bedisseld onder een zestal rijders. John McPhee (Petronas Sprinta Racing – Honda) haalde het, ondanks het feit dat hij de race aanving in 17de positie! Poleman Ai Ogura (Honda Team Asia) en Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse – Honda) mochten mee op het podium. Twee Japanners op het podium was dan alweer geleden van…2001. Kampioenschapsleider Arenas (Pull&Bear Aspar Team KTM) viel in de voorlaatste ronde en ziet nu Ogura naderen tot vijf punten van zijn leidersplaats in de tussenstand. Onze landgenoot Barry Baltus (PruestelGP) kon deze keer meestrijden voor de punten maar een dubbele straf voor het overschrijven van de track limits deed hem terugvallen in het klassement.

  • Moto E – In de race voor de elektrische motoren was er geen kruid gewassen tegen Matteo Ferrari (Trentino Gresini). De regerend kampioen ging voorbij poleman Casadei en onze landgenoot Xavier Simeon (LCR E-Team) naar een onbedreigde zege. Xavier Simeon hield zich goed staande op een tweede plaats en mocht dus naar het podium, voor Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP). De Zwitser blijft wel aan de leiding in de tussenstand.

foto: ©motogp