Home > Moto > In een notendop: MotoGP in Misano (kwalificaties)

In een notendop: MotoGP in Misano (kwalificaties)

  • MotoGP – Pol Espargaro (Red Bull KTM) kwam via de Q1 naar de kwalificatiesessie maar zijn geluk was van korte duur. Al in de eerste snelle ronde ging hij tegen de vlakte. De kwalificatie werd een complete Yamaha parade. Rossi, Quartararo en Morbidelli bezetten op een gegeven moment allemaal de pole, maar het was Maverick Vinales die met de fabrieksmachine in extremis de pole pakte. Hij deed dat in 1’31″411, een nieuw ronderekord dat hij afpakt van Jorge Lorenzo. Vinales start morgen voor de Petronas Yamaha ploeggenoten Morbidelli en Quartararo. Zijn eigen teamgenoot Valentino Rossi start op de vierde plaats.

  • Moto 2 – Ook in de Moto2 sneuvelden records. Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) zette 1’36″170. Maar door een bestraffing die hij uit Oostenrijk meebrengt zal Lowes vanuit de pitlane starten. Remy Gardner (ONEXOX TKKR SAG Team) schuift zo door naar de pole, voor Luca Marini (SKY Racing Team VR46) en Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46). Enea Bastianini (Italtrans Racing Tea, tweede in het kampioenschap, start als vierde. Jorge Martin (Red Bull Ajo KTM) testte vooraf positief voor Corona en zal niet deelnemen aan de wedstrijd. Hij kan zijn derde plaats in de kampioenschapsstand niet verdedigen.

  • Moto 3 – En ook in Moto3 moest er schoon volk langs de Q1. Zoals Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team Honda), beste van het eerste deel. Barry Baltus (CarXpert PruestelGP KTM) strandde op de 15de plaats in Q1 en start morgen als 33ste. De Japanner Ai Ogura (Honda Team Asia), zette op de lijn de poletijd: 1’42″403, een nieuw record dat Ogura afpakt van Jorge Martin. Ogura start morgen op de eerste lijn samen met Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Honda) en Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse Honda). Kampioenschapsleider Arenas (Pull&Bear Aspar Team KTM), start pas als dertiende.

  • Moto E – In de elektrische wedstrijd reed Matteo Ferrari (Trentino Gresini MotoE) de besttijd voor Mattia Casadei (Ongetta SIC58 Squadracorse) en onze landgenoot Xavier Siméon (LCR E-Team). Maar omdat Ferrari drie gridplaatsen straf moet incasseren start de Italiaan Casadei in eigen huis op de beste positie en gaat Siméon naar plaats twee. Lukas Tulovic (Tech 3 E-Racing)n start als derde.

    foto: ©motogp.com