Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP op Misano (2)

In een notendop: MotoGP op Misano (2)

  • MotoGP qualif – Een felbevochten kwalificatietraining zorgde voor een tweede opeenvolgende recordbrekende poletijd voor Maverick ViƱales (Monster Energy Yamaha MotoGP) met een 1:31.077. Jack Miller (Pramac Racing) haalde vanuit de Q1 een tweede plaats, Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) pakt de derde startplaats. De grote verliezer werd Francesco Bagnaia (Pramac Racing) die zijn eerste pole in handen had, maar wegens track limits zijn ronde geannuleerd zag.

  • Moto2 qualif – Weinig kruid gewassen tegen de Sky VR46 overmacht. De pole ging naar Luca Marini (SKY Racing Team VR46) voor Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) terwijl Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing) mee de eerste startrij mag vervoegen.

  • Moto3 qualif – Ook in de kleinste klasse sneuvelde het ronderekord. Het was Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) die met een 1:41.155 de nieuuwe referentietijd zette. Hij krijgt morgen op de eerste rij Ai Ogura (Honda Team Asia) en Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) naast zich. Kampioenschapsleider Albert Arenas (Gaviota Aspar Team Moto3) start als zesde.

  • MotoE race1 – Jordi Torres (Pons Racing 40) zette voor 11/1000ste de pole voor Matteo Ferrari (TRENTINO Gresini MotoE). Maar de race ging in de laatste ronde naar een perfect opgekomen Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP). Onze landgenoot Xavier Simeon (LCR E-Team) volgde aanvankelijk goed in een derde en vierde positie maar hij werd uit de race gereden door Eric Granado (Avintia Esponsorama Racing). Morgen is er uitzonderlijk nog een tweede race op Misano.

foto: motogp.com