Home > #Hoofdnieuws > DTM Nürburgring: de grote Müller-show

DTM Nürburgring: de grote Müller-show

De Nico Müller Show gaat verder: de kampioenschapsleider die het een week geleden moest doen met een de derde plaatsen in Assen, domineerde met zijn Audi RS 5 DTM de eerste race op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring. Met een marge van meer dan 15 seconden won Müller van zijn directe rivaal René Rast. Voor Müller is het al zijn zevende overwinning in zijn DTM-carrière. Alsof dat nog niet genoeg was, haalde Müller zelfs de spreekwoordelijke hattrick op het 5.148 kilometer lange Grand Prix-circuit in de Eifel: polepositie, overwinning en snelste raceronde – het had niet beter kunnen zijn. Achter titelverdediger Rast eindigde BMW-rijder Marco Wittmann als derde. Voor de tweevoudig DTM-kampioen was het de 35ste podiumfinish van zijn carrière.

De openingsfase van de race leidde niet tot positiewisselingen vooraan het veld: polesitter Müller had een goede start en had geen problemen met het verdedigen van zijn voorsprong op Rast. De Nederlander Robin Frijns (Audi) verdedigde zijn positie tegen Marco Wittmann. Mike Rockenfeller (Audi), die als vijfde was gestart, gokte met een vroege pitstop en kwam aan het einde van de achtste ronde al binnen voor zijn bandenwissel. Hij eindigde als vierde.

Spectaculair duel tussen Rast en Frijns

Robin Frijns, die een week geleden zijn eerste overwinning in een DTM-race behaalde, voerde de actie van de dag uit. De Nederlander was verwikkeld in een zeer spannend duel om de tweede plaats met René Rast. Bijzonder interessant: beide rijders staan ​​direct achter elkaar in de puntenstand, dus het ging niet alleen om de positie in de race, maar ook om de tweede plaats in het kampioenschap. In ronde 27 legde Frijns al zijn eieren in één mand en probeerde zich een weg langs Rast te wurmen dankzij een extreem laat remmanoeuvre aan de binnenzijde van de eerste rechtse. De poging lukte niet, want de Nederlander kon een spectaculaire spin niet vermijden. Marco Wittmann, die vlak achter hem zat, schoof op naar de derde plaats terwijl Frijns toch de vijfde plaats kon veiligstellen.

Müller leidt nu het DTM-rijdersklassement met 192 punten voor Frijns (149), die zijn tweede plaats in het klassement behoudt voor Rast (140). Morgen wordt er weer geracet.