Home > Circuit > In een notendop: GT Open, FFSA GT4 en Porsche Benelux/Frankrijk

In een notendop: GT Open, FFSA GT4 en Porsche Benelux/Frankrijk

  • Porsche Cup Benelux – Morris Schuring (Team GP Elite) won in Duitsland de eerste sprintrace van de Porsche Cup Benelux, voor Loek Hartog (Bas Koeten). Tijn Jilesen werd derde en winnaar in Pro/Am. In GT4 was de zege voor Thierry Vermeulen (Team GP Elite). Voor de Belgen zat er geen enkele podiumplaats in.
  • Porsche Cup France – voormalig Benelux-rijder Ayhancan Güven (Almeras) won de eerste race op Magny-Cours. Alessio Picariello bereikte de aankomst niet.
  • FFSA GT – Fabien Lavergne start met zijn CD Sport Mercedes AMG-GT op pole voor de eerste race van de Franse GT4. Ricardo van der Ende (Espace Bienvenue BMW) werd tweede. De Nederlander is samen met onze landgenoot Benjamin Lessennes leider in het kampioenschap. De Waal kwam in zijn chronosessie niet verder dan de zevende stek. Anthony Beltoise (Sainteloc Audi) was de snelste.
  • GT Open – De zege in de eerste race van de GT Open Red Bull Ring ging verrassend naar de KTM X-BOW GTX Concept van Reiter Engineering met Stefan Rosina en Patric Niederhauser achter het stuur. (Foto: © GT Open)