Home > #Hoofdnieuws > TCR Europe: Nicolas Baert blikt vooruit

TCR Europe: Nicolas Baert blikt vooruit

In aanloop naar de tweede TCR Europe-manche dit weekend op Circuit Zolder stelden wij Nicolas Baert enkele vragen. De jonge Belg houdt in het kampioenschap de Belgische eer hoog met de Comtoyouracing Audi RS3 TCR.

Wat doet het om voor eigen publiek te kunnen rijden hier in Zolder?

“Ik ben ontzettend blij dat ik hier in Zolder aan de start verschijn. Ik ga er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Ik had graag de Belgische autosportfans en mijn partners welkom geheten maar dat is helaas niet mogelijk in de huidige omstandigheden met Covid-19. Gelukkig worden de wedstrijden live uitgezonden op YouTube en andere sociale netwerken!”

Wat zijn de verwachtingen voor dit weekend?

“Ik mik opnieuw om in Q2 te geraken tijdens de kwalificaties. De rest is slechts een mooie ‘bonus’. Wetende dat de Audi RS3 niet de meest geschikte wagen is voor deze omloop zal dat uiteraard moeilijk worden, maar zeg nooit nooit! Wie weet eindig ik wel op het podium, dat zou fantastisch zijn.”

Leg nog eens kort en bondig uit voor onze lezers wat TCR Europe nu net inhoudt?

“TCR Europe is het Europese toerwagenkampioenschap. Een kampioenschap dat mensen met ervaring zoals Tom Coronel of Medhi Bennani samenbrengt, maar ook mensen zoals ik met minder ervaring in de TCR-wereld. TCR Europe is de laatste ‘opstap’ naar het hoogste niveau: het TCR Wereldkampioenschap, beter gekend als WTCR waarmee we dit weekend het circuit delen.”

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny