Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 en FIA F2 (Mugello), Renault Eurocup (Magny Cours)

In een notendop: FIA F3 en FIA F2 (Mugello), Renault Eurocup (Magny Cours)

  • FIA F3 (kwalificatie Mugello) – Lirim Zendeli (Trident) haalde op Mugello zijn tweede pole van het seizoen binnen. Hij bleef voor aan titelpretendent Logan Sargeant (Prema) en Jake Hughes (HWA Racelabs), die ook in de ochtend al de snelste was in de vrije training. Maar Sargeant zal nog drie plaatsen op de grid moeten inleveren, een straf die hij meebrengt uit Monza. Zendeli start dus op pole, met Hughes naast zich. Op de tweede rij staan. Op de tweede rij komen Vesti (Prema) en Fittipaldi (HWA Racelabs). Sargeant start op plaats 5, naast Fernandez (ART). Pourchaire (ART) lukte in de 7de tijd. Kampioenschapsleider Piastri (Prema) stond nergens in de kwalificatie. Hij haalde de 11de positie maar moet die, omwille van een gridstraf, inruilen voor de 16de startplek. Het wordt dus knokken morgen.

  • F.Renault Eurocup (kwalif Magny Cours) – Kampioenschapsleider Victor Martins (ART) en achtervolger Ciao Collet (R-Ace) duelleerden voor de pole op Magny Cours. Het was uiteindelijk de Fransman die het haalde voor de Braziliaan. Achter hen staat de sterke rookie David Vidales (JD Motorsport), naast de verrassend snelle Lorenzo Colombo (Bhaitech). Ugo De Wilde (Arden) haalde een bemoedigende zesde plaats in een sessie die ook nog eens geplaagd werd door een rode vlag. Amaury Cordeel (FA Racing) plaatste zich als tiende. Dit is de startopstelling voor zondag. Morgen is er nog een sessie die de posities van de eerste race bepaalt, een race die dan zaterdag in de namiddag wordt verreden.

  • FIA F2 (Mugello, kwalificatie) – Christian Lundgaard (ART) en Dan Ticktum (DAMS) delen morgen de eerste rij voor de hoofdrace van de F2. Titelkandidaat Callum Ilott (Uni Virtuosi) en Marcus Armstrong (ART) staan op de tweede rij. De andere hoofdrolspelers voor de titelstrijd staan verder op de grid met Shwartzman (Prema) als negende en Tsunoda (Carlin) als elfde terwijl Schumacher (Prema) pas als vijftiende zal starten.

foto: @fiaformula3.com