Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK (Teruel, zaterdag, races)

In een notendop: WorldSBK (Teruel, zaterdag, races)

  • WorldSBK race1  Michael Ruben Rinaldi (Team GOELEVEN Ducati) haalde zijn eerste zege bij de Superbikes. Hij ging nog in de eerste ronde voorbij poleman Rea en reed naar een beheerste zege. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) eindigde als tweede maar ziet zijn voorsprong in het kampioenschap vergroten nadat uitdager Scott Redding (Aruba.it Ducati) tegen de vlakte ging in een duel met Alvaro Bautista (Team HRC). Chaz Davies (Aruba.it Ducati) haalde de derde trede van het podium.

  • WorldSSP race1 – Opnieuw stond er geen maat op Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. Yamaha), die er vanop pole vandoor ging en daarna niet meer werd teruggezien tot het zegepodium. Achter hem eindigde Raffaele de Rosa (MV Agusta) en Jules Cluzel (GMT94 Yamaha). Onze landgenoot Loris Cresson (OXXO Team Toth Yamaha) werd verdienstelijk zestiende. Met zijn achtste zege op acht wedstrijden blijft Locatelli ongeslagen aan de leiding van het kampioenschap.

  • WorldSSP300 race1 – In een felbevochten en spannende race haalde de Spanjaard Victor Rodriguez Nunez (2R Racing) zijn eerste zege binnen. Verbazingwekkend want hij haalde de startgrid via de “last chance race” en schoof bij de start aan op de… 30ste plaats! Rodriguez Nunez haalde het voor Bahattin Sofuoglu (Biblion Motoxracing Yamaha) en Jeffrey Buis (MTM Kawasaki MOTOPORT). Die bleef voor aan zijn titelconcurrenten Scott Deroue (MTM Kawasaki MOTOPORT) en Ana Carrasco (Kawasaki Provec), respectievelijk vierde en vijfde. Het betekent dat Buis aan de leiding blijft van de tussenstand.

foto: ©worldsbk.com