Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK (GP Teruel) kwalificatie

In een notendop: WorldSBK (GP Teruel) kwalificatie

  • WorldSSP – Werpt u even een goede blik op de foto boven deze post. Supersport komt niet altijd in het voetlicht maar deze meneer is daarin verandering aan het brengen. U kijkt naar Andrea Locatelli en de Italiaan is bezig aan een onwaarschijnlijk seizoen. Hij plaatste zijn Bardhal Bros. Yamaha nog maar eens aan de kop van alle tabellen met de besttijden in alle vrije sessies, die trouwens verliepen met heel wat incidenten. Gisteren was dat tweemaal voor de MV Agusta van De Rosa, zaterdagochtend voor de Pucetti Kawasaki van Philip Oettl. De Superpole leek niet meer dan een formaliteit: beste startplaats, voor de vijfde keer, voor Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros.) met naast zich Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) en Isaac Viñales (Kallio Racing). Daarmee blijft Locatelli dit seizoen absoluut ongeslagen met alle poles en alle zeges in alle races! Onze landgenoot Loris Cresson (OXXO Team Toth Yamaha), belandde achteraan op de 24ste startplaats.

  • WorldSBK – Ruben Rinaldi (Go Eleven Ducati) haalde de besttijd in alle vrije sessies van de Superbikes, vrijdag tweemaal voor Jonathan Rea (Kawasaki) en zaterdagochtend voor Scott Redding (Aruba.it Ducati). Maar de kaarten kwamen op tafel tijdens de Superpole sessie want daar waren plots weeral Jonathan Rea en de Kawasaki fabrieksmachine ongenaakbaar. Rea verbrak zijn eigen polerecord op Aragon en start dus op pole, voor Michael Ruben Rinaldi (Team GOELEVEN) en Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati).

  • World SSP300 – Scott Deroue (MTM Kawasaki MOTOPORT) opende de vijandelijkheden op vrijdag met de besttijd in de gecombineerde vrije sessies, voor Inigo Iglesias Bravo (Scuderia Maranga Racing). Heel wat rijders konden door sancties niet deelnemen aan (delen van) de sessies en een technisch defect aan de Yamaha van De Cancellis zorgde dan ook nog voor een definitieve rode vlag wegens track conditions. Ieraci (Kawasaki GP project) en Okaya (MTM Kawasaki MOTOPORT) eigenden zich de sessies van de zaterdagochtend toe. De Superpole ging naar de Turk Sofuoglu (Biblion Motoxracing Yamaha), het neefje van legende Kenan. Naast hem staan Hugo De Cancellis (Trasimeno Yamaha) en kampioenschapsleider Jeffrey Buis (MTM Kawasaki MOTOPORT). De last chance race duidt straks nog de laatste deelnemers aan in het uitgebreide startveld van 36 rijders.

foto: ©worldsbk.com