Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK (Teruel, zondag, races)

In een notendop: WorldSBK (Teruel, zondag, races)

  • WorldSBK race2 – Het werden ongeveer dezelfde protagonisten die we ook al op zaterdag zagen, die slag leverden op zondag. Deze keer had Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) er wel een racelang duel voor nodig om Michael Ruben Rinaldi (Ducati Team GOELEVEN) achter zich te houden. Het leverde de Noord-Ier wel zijn 96ste overwinning op bij de Superbikes. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) mocht op de derde podiumtrede maar ziet Rea wel verder weglopen in de tussenstand van het kampioenschap.

  • WorldSSP race2 – En als Andrea Locatelli dan al niet dominant wint, dan krijgt hij van zijn tegenstanders de zege mooi verpakt met een grote roze strik er rond… Locatelli (BARDAHL Evan Bros. Yamaha) viel naar een derde positie en moest zich een weg zien te knokken voorbij het leidende duo Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) en Raffaele de Rosa (MV Agusta). Maar De Rosa wilde de druk te zeer opvoeren en tikte in de vierde ronde bij het aanremmen van de eerste bocht Cluzel van de baan. “Dank u wel” dus, dacht Locatelli die naar zijn negende (!) opeenvolgende zege stormde van 2020. Hij staat dus nog steeds ongeslagen op de eerste plaats van het kampioenschap, 79 punten los van achtervolger Cluzel. Achter Locatelli mochten Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) en Isaac Viñales (Kallio Racing) op het podium. Leuke vermelding: een mooie zesde plaats voor Peter Sebestyen (OXXO Yamaha Team Toth), in schril contrast met zijn teamgenoot, onze landgenoot Loris Cresson die met de andere machine op de 16de plaats eindigde, buiten de punten.

  • WorldSSP300 race2 – Onze noorderbuur Jeffrey Buis (MTM Kawasaki MOTOPORT) maakte weer indruk in de kleinste klasse. Normaal gezien is dit het toneel van het betere duw- en trekwerk voor posities, maar Buis lukte erin de kop te nemen en zowaar weg te lopen van de achtervolgers. Scott Deroue (MTM Kawasaki MOTOPORT) kon niet beter doen dan een tweede plaats en werd op het podium vergezeld van Bahattin Sofuoglu (Biblion Motoxracing Yamaha). Aragon lachte Buis echt wel toe want hij verlaat de Spaanse provincie met vier podiumplaatsen, waaronder drie zeges (!) op vier races en een 11 punten ademruimte op zijn achtervolgende teamgenoot Deroue in het kampioenschap.

De volgende wedstrijden zijn er in Catalonië, op de omloop van Barcelona, van 18 tot 20 september.

foto: ©worldsbk.com