Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK (Aragon, zondag)

In een notendop: WorldSBK (Aragon, zondag)

  • WorldSBK – Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) maakte er in Aragon weer een spannende race van. Rea startte van pole position en sloeg al snel een gat met de achtervolgers. Een foutje in de 14de ronde zorgde ervoor dat Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati) nog kon komen aandringen, maar Rea hield vast aan de leiding en won voor Davies en Alvaro Bautista (Team HRC), die voor het eerst met de Honda op het podium mocht. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) zakte nog terug naar de vierde plaats en verspeelt nu zijn leiding in het WK voor tien punten aan Rea.
  • WorldSSP – Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros.) hield een opzittende Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) af in de eerste helft van de race. Daarna zat de Fransman doorheen het beste van zijn banden en werd voorbijgegeaan door Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) en Raffaele de Rosa (MV Agusta Reparto Corse). Locatelli haalde zo zijn zevende (!) zege op rij binnen, voor Cluzel en de Rosa. Onze landgenoot Loris Cresson (OXXO Yamaha Team Toth) eindigde als 17de. Voorlopig blijft Locatelli dus ongeslagen aan de leiding van het kampioenschap.
  • WorldSSP300 – De Nederlander Jeffrey Buis (MTM Kawasaki MOTOPORT) won voor de tweede keer in dit Aragon weekend. Hij leidde vanop pole voor het grootste deel van de race maar verloor de eerste plaats in de voorlaatste ronde. Wat volgde was een slipstreamgevecht met Scott Deroue (MTM Kawasaki MOTOPORT). Met een prachtige zwieper doorheen de voorlaatste bochtencombinatie wist Buis de zege uiteindelijk binnen te halen. Hij werd gevolgd door Thomas Brianti (Prodina Ircos Team WorldSSP300), terwijl Deroue uiteindelijk strandde op de derde plaats. Buis neemt nu de leiding over in de tussenstand van het kampioenschap.

foto: ©worldsbk.com