Home > #Hoofdnieuws > F1 Monza: Lewis Hamilton pakt zesde pole van het seizoen in Monza

F1 Monza: Lewis Hamilton pakt zesde pole van het seizoen in Monza

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Deze middag vond de kwalificatie voor de eerste GP op Italiaanse bodem plaats. Op het circuit van Monza zorgde Mercedes opnieuw voor een een-tweetje. Lewis Hamilton pakt zijn zesde pole van het seizoen. Na Bottas is er op de tweede rij plaats voor Sainz en Perez. Ferrari-rijder Sebastian Vettel zal morgen vertrekken vanop plek zeventien na de uitschakeling in Q1.

Q1: Vettel out

In de eerste kwalificatiesessie was er meteen een verrassing van formaat. Sebastian Vettel kon zich niet kwalificeren voor Q2 en start morgen op plek zeventien. Beide Williams-rijders bezetten de laatste rij. Russell start voor Latifi en behoudt zo zijn perfect rapport. Op de voorlaatste rij krijgt Vettel het gezelschap van Giovinazzi. Romain Grosjean maakte in de laatste bocht een fout waardoor hij nipt Q2 mist. Op het einde van Q1 was het alweer treintje rijden waardoor er veel verkeer was. Veel rijders hebben niet hun geplande rondje kunnen afwerken zoals gewenst.

Q2: geen plaats voor Ocon in de top tien

In de tweede sessie zagen we weinig verrassingen. Kevin Magnussen werd in zijn Haas laatste en mag als vijftiende starten, net na Kimi Räikkönen. Charles Leclerc zien we morgen op plek veertien. Het is de eerste keer sinds 1984 dat er geen Ferrari in de top tien start van de Italiaanse GP. Esteban Ocon is toch verrassend uitgeschakeld. Renault was bezig aan een goed weekend maar de Fransman kon zich niet plaatsen voor het laatste deel van de kwalificatie. Daniil Kvyat start morgen als elfde en heeft net zoals iedereen achter hem vrije bandenkeuze voor de race.

Q3: Mercedes opnieuw oppermachtig

Mercedes zorgt in Monza opnieuw voor een een-tweetje. De ‘silver arrows’ waren een maatje te sterk voor de rest van het pak. Op de tweede rij zien we morgen geen Verstappen. De Nederlander start morgen slechts op plek vijf. Het is Carlos Sainz dat op het einde van Q3 een ultiem rondje reed en op de derde plek mag starten, net voor Sergio Perez. Norris moest deze keer zijn teamgenoot voor laten gaan en start naast Verstappen op plek zes.

Uitslag kwalificatie:

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock