Home > #Hoofdnieuws > DTM Assen: eindelijk voor Frijns!

DTM Assen: eindelijk voor Frijns!

Robin Frijns heeft eindelijk zijn eerste zege in DTM beet. In zijn 45ste race won Audi-rijder Frijns bovendien voor eigen publiek op de omloop van Assen. Frijns’ eerste zege was hard bevochten en tot op de meet bleven zijn teamgenoten Loïc Duval en Nico Müller druk zetten om de Limburger van de zege te houden. Doch het was Frijns die met een halve seconde bonus voor het Wilhelmus zorgde in Assen!

Een welgemeende “dank je” aan zijn team, sprak voor zich bij Frijns, die al meermaals op de polepositie stond en elfmaal op een podiumplaats eindigde. Frijns ging voorbij Duval in de eindfase van de race en gaf zijn eerste plek niet meer af. Achter hem pakte Duval net niet zijn eerste zege en zorgde Nico Müller met een derde plek weer voor heel wat punten in de titelstrijd, zeker omdat René Rast ‘slechts’ vijfde werd. Mike Rockenfeller eindigde vierde tussen de beide titelpretendenten van Audi. Maar opgepast, Robin Frijns is nu tweede in de tussenstand en mogen we ook aan het clubje titelkandidaten toevoegen.

Robin Frijns: “Eindelijk, we hebben hem vast en het was een zware race. De banden waren op het einde ‘op’. Het was zeker niet gemakkelijk en leuk dat dit voor eigen publiek gebeurt.

En BMW horen we u zeggen? Wel Jonathan Aberdein werd zesde in een Mechelse BMW, twee plaatsen beter dan teamgenoot Sheldon van der Linde. Tussen de beide RBM-bolides werd Ferdinand Habsburg mooi zevende, een goed resultaat voor WRT Audi, de tweede top 10 voor het Belgische team dit seizoen.

Morgen wordt de tweede Nederlandse race verreden.