Home > #Hoofdnieuws > Belcar Assen: “Gelukkig was ik uit de auto”

Belcar Assen: “Gelukkig was ik uit de auto”

Sam Dejonghe was de ongelukkige held van de eerste afspraak van de Belcar Series op de omloop van Assen. De Antwerpenaar, net 29 geworden, leidde met vlag en wimpel in de wedstrijd, maar een plotse regenbui kostte hem en uiteraard zijn teamgenoot Tom Boonen de zege… Al is alles gezien de omstandigheden nog goed afgelopen voor de Antwerpenaar.

Zeg dat wel”, vertelt Dejonghe terwijl hij naar zijn pijnlijke knie tast. “Die laatste ronde op slicks was eigenlijk zuiver overleven. Achteraan op het rechte stuk was de auto al even vertrokken door de aquaplaning, maar ik raakte dus aan de ingang van de pitlane en dan denk je dat het ergste achter de rug is. Maar plots vertrok de auto op een watervlak en dan is er geen houden meer aan. Door de aquaplaning word je als het ware nog eens gelanceerd en dus was ik plots de passagier in mijn eigen auto. Ik hoopte dat ik niets zou raken en weer op de piste zou terechtkomen, maar had pech en de impact volgde. Ik kwam tot stilstand, was heel even de kluts wat kwijt en ben dan uit de auto gekomen, want ik besefte dat ik op een gevaarlijke plek stond. Gelukkig was ik net uit de auto en uit gevarenzone toen die BMW plotsklaps op de Norma invloog. Wat een geluk dat ik weg was… We gaan nu kijken wat er kan gedaan worden, maar op het eerste zicht zou de auto misschien wel kunnen gemaakt worden. Laat ons hopen dat we morgen weer meevechten voor de zege!