Home > Rallycross > DIVERS > In een notendop: rallycross internationaal

In een notendop: rallycross internationaal

  • WRX Portugal – De Portugese manche van het Wereldkampioenschap rallycross, verreden in het weekend van 10 en 11 oktober, zal zonder publiek doorgaan, dat werd vorige week bekend gemaakt.
  • Frans kampioenschap rallycross – Na de berichten over de annulaties van enkele wedstrijden die normaal telden voor het Franse kampioenschap viel afgelopen week het verdict. De Franse autosportfederatie FFSA deelde via haar sociale media mee dat het Franse kampioenschap voor dit jaar geannuleerd wordt.
  • Belgen in het buitenland – Bij gebrek aan wedstrijden in ons eigen land koos onze landgenoot Joel Strackx in augustus opnieuw enkele wedstrijden uit om zijn Honda Civic alsnog in actie te laten komen. Zo reed Strackx begin augustus naar het podium in het Tsjechische Sedlcany en dat kunstje herhaalde de Honda-rijder een week later nog eens in het Oostenrijkse Fuglau, op de MJP Racing Arena. In Tsjechie had Strackx het gezelschap van Ivo Van Den Brandt en in Oostenrijk was Jos Sterkens de tweede landgenoot.
  • Belgen in het buitenland bis – Volgend weekend trekt onze jonge landgenoot Viktor Vranckx naar het Italiaanse Maggiora waar hij met zijn CrossCart zal deelnemen aan de eerste twee manches van het Italiaanse kampioenschap rallycross. In eigen land rijdt Vranckx in de junior klasse maar die klasse bestaat niet in Italië. Daarom werd gekozen voor de CrossCart ex-Van Nunspeet waarmee hij zich zal verdedigen tegenover een 26-koppig deelnemersveld in zijn klasse.
  • Brits kampioenschap – Niet in elk land worden de nationale kampioenschappen geannuleerd. Zo maakt het Brits kampioenschap zich op voor de opener komend weekend op het circuit Lydden Hill nabij Dover. Daar zullen ook ruim een dozijn Supercars aan het werk te zien zijn waaronder ex-wielrenner Sir Chris Hoy.

    (foto Joel Strackx)
You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium