Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP-Moto2-Moto3 (Styrian GP, zaterdag)

In een notendop: MotoGP-Moto2-Moto3 (Styrian GP, zaterdag)

  • MotoGP qualif– Een ongewone kwalificatiesessie. In Q1 lukte Zarco (esponsorama Ducati) erin om in extremis een besttijd te zetten en zo Brad Binder (KTM) nog uit de Q2 te houden. Academisch want morgen start Zarco hoedanook vanuit de pitlane maar als cadeautje voor Ducati kan het wel tellen, nu de naam Zarco steeds verder in het zicht komt voor het zitje van Dovizioso bij het fabrieksteam. Pol Espargaro (KTM) ging wel mee door en toonde zich ook bij de snelsten in Q2. Dat werd een vreemde sessie waar noch de Yamaha-fabrieksmachine van Vinales (zesde) noch de “klantenversie” van kampioenschapsleider Quartararo (Petronas Yamaha, tiende) zich openlijk mengden in de debatten. Espargaro haalde de besttijd (en zijn felbejubelde eerste pole en tevens de langverwachte pole voor KTM), Nakagami (LCR Honda) en Johann Zarco (esponsorama Ducati) zijn de theoretische eerste rij voor morgen, maar de straf van Zarco zorgt ervoor dat de facto Joan Mir (Suzuki) vanaf de derde plaats zal starten.
  • Moto2 qualif – Aron Canet (Openbank Aspar Team Speed Up) toverde een verrassende pole uit de mouw op de Red Bull Ring. De Spanjaard bleef voor aan Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) en diens KTM ploeggenoot Tetsuta Nagashima. Daarmee lijkt vooral Martin, derde in de tussenstand, in goede vorm want Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) en puntenleider Marini (SKY racing VR46 KTM) geraakten niet verder dan een 11de en een 12de positie.
  • Moto3 qualif – Gabriel Rodrigo (K√∂mmerling Gresini Moto3) haalde een pole in de slotseconden. Hij start morgen voor Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) en Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse). Veel drama ook in de slotminuten van de Q1 waar Jaume Masia (Leopard Racing) na een crash opnieuw de baan koos zonder handschoenen en bovendien met een beschadigde motor het circuit onder de olie legde. Er hangt hem dan ook een sanctie boven het hoofd. Onze landgenoot Barry Baltus (PruestelGP) kwam niet aan rijden toe en start morgen laatste.

foto: ©motogp.com