Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: Rast verliest zege

DTM Spa: Rast verliest zege

Nico Müller is de dubbele racewinnaar van de DTM-wedstrijden in Spa-Francorchamps twee weken geleden. De Audi-rijder erft de zege van de wedstrijd op zondag van zijn merkgenoot René Rast, die als eerste over de finish kwam op het circuit in de Ardennen, maar een inbreuk tegen het sportieve reglement beging.

Rast heeft het push-to-pass-systeem twee keer geactiveerd terwijl hij aan de leiding reed tijdens de race op zondag. Volgens de regelgeving mag dat niet. Bij de verificatie van de data, iets wat in de week na de race gebeurt, kwam de inbreuk aan het licht. Vervolgens kreeg Rast een tijdstraf van tien seconden. Als gevolg daarvan zakt de titelverdediger naar de derde plaats in het klassement achter zijn collega-Audi-rijders Nico Müller en Robin Frijns. Het team van René Rast (Audi Sport Team Rosberg) besloot om niet in beroep te gaan.

Dit weekend vindt de tweede ronde van de DTM plaats op het sprintcircuit van de Lausitzring. Zowel Nico Müller als René Rast behoren tot de grote favorieten voor de overwinningen. Zowel op zaterdag als op zondag start de race om 13.30 uur.