Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: eerste overwinning voor Rowland, Vandoorne in de punten

FE Berlijn: eerste overwinning voor Rowland, Vandoorne in de punten

In de voorlaatste race van het seizoen is het Oliver Rowland die zijn allereerste overwinning weet binnen te halen. Hij wist de hele race zijn pole positie te behouden. Robin Frijns kwam als tweede over de eindmeet. Het is René Rast die voor Audi de de bronzen medaille binnenhaalt.

Onze eigenste Stoffel Vandoorne had geen geluk tijdens de kwalificatie. Hij moest starten vanop de achttiende plaats, maar wist zich dankzij een knappe inhaalrace opnieuw in de punten te werken. Vandoorne werd uiteindelijk negende. Jérôme d’Ambrosio, die startte vanop de zeventiende plaats, wist slechts 1 plaats goed te maken en eindigde zo zestiende.

Jéan-Eric Vergne, die al achteraan op de grid moest starten, kreeg een drive through penalty nadat de batterij van zijn wagen te veel gekoeld werd voor de start. Hij werd, in schril contrast met zondag, achttiende. Lucas di Grassi moest even binnenkomen nadat hij instuurde op kampioen da Costa en zo een lekke band kreeg. Dit leverde hem tevens ook een tijdstraf van 5 seconden op. Hij eindigde hierdoor als 21ste.

Maximilian Günther had een lekke band in ronde 2 waarop BMWi besloot om de wagen te parkeren. Einde race dus voor de Duitser, die maar 1 van de vijf races tot nu kon uitrijden. In de laatste ronde kwam hij tot ieders verbazing toch nog even buiten, maar het mocht niet baten. Zijn “out” was definitief. Ook Daniel Abt en António Félix da Costa konden de race niet uitrijden. De software van da Costa viel uit in de laatste raceronde.

In het klassement blijft da Costa natuurlijk aan de leiding staan. Na de race van vandaag is het Rowland die de tweede plaats inneemt met 83 punten. Vergne zakt 1 plaats en wordt zo derde in het kampioenschap (80 punten). Vandoorne en d’Ambrosio staan respectievelijk negende en vijftiende.