Home > #Hoofdnieuws > WRC: politiek conflict om toekomst Rally van Zweden

WRC: politiek conflict om toekomst Rally van Zweden

In Zweden is een strijd aan de gang tussen de groenen en de lokale overheden van de provincie Varmland en de promotor van de WRC-manche in Zweden.

De lokale groen voorman Björn Gillberg, verzet zich tegen subsidies van de overheid aan het evenement omdat dat in strijd zou zijn met de wetgeving. “De steun van Regio Värmland en een aantal gemeenten in Värmland om de Zweedse rally te redden van het bankroet is in strijd met de Local Government Act“, dat beweert de gemeentelijke politicus en milieuactivist Björn Gillberg (HS) in de lokale media en “ik zal me er ook juridisch tegen verzetten”. De verliezen van de wedstrijd in Zweden liepen de laatste jaren op en overheidssteun is nodig om te overleven.