Home > #Hoofdnieuws > GT World Misano: WRT bis!

GT World Misano: WRT bis!

U leest het goed, WRT slaagde er zonet opnieuw in de derde en laatste sprint-race van dit weekend te winnen. Ondanks dat Vanthoor en Weerts vanaf P4 vertrokken, gingen ze toch met de overwinning aan de haal en dat grotendeels dankzij hun pitcrew.

Foto ©: WRT

Hoewel Charles Weerts tijdens de start meteen kon doorschuiven van de vierde naar de derde plaats, werd het grote verschil door hun eigen pitcrew gemaakt. De WRT Audi werd op het juiste moment binnengehaald en het team uit Baudour toonde nog maar eens dat het veruit de beste pitstops uitvoert van het hele veld. Het won dankzij een snelle tankbeurt twee plaatsen waardoor Dries Vanthoor als leider de piste opreed. Vanthoor gaf deze positie niet meer af en pakte de tweede overwinning van dit weekend.

Het contrast tussen het succes van WRT en de pech van Tech 1 Racing is groot. Tot tweemaal toe pakte Neubauer de pole in de Tech 1 Racing Lexus maar het mocht niet deren. Nadat hij gisteren zijn leiderspositie verloor wegens een technisch euvel, verloor het team vandaag zijn leidersplaats wegens een slecht uitgevoerde pitstop. Alsof dat nog niet genoeg was, werd de Lexus uitgeschakeld door een aanrijding met de CMR Bentley van Nelson Panciatici.

Het podium werd vervolledigd met twee andere Audi. Arthur Rougier en Cristopher Haase eindigden tweede in de Saintéloc Racing Audi R8, Tommaso Mosca en Mattia Drudi werden derde voor Attempto Racing. Fréderic Vervisch eindigde op een tiende plek, Louis Machiels op plaats 15.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast