Home > #Hoofdnieuws > F1 70th Anniversary GP: Verstappen en Red Bull zijn Mercedes te slim af, de Nederlander wint zijn eerste van het seizoen

F1 70th Anniversary GP: Verstappen en Red Bull zijn Mercedes te slim af, de Nederlander wint zijn eerste van het seizoen

Foto ©: Red Bull Racing

Deze middag vond de 70th Anniversary GP plaats op het circuit van Silverstone. Max Verstappen zorgde toch voor een verrassing. De Nederlander kwam op de proppen met de beste strategie en doorbreekt de dominantie van Mercedes. Hamilton en Bottas mogen mee op het podium. Charles Leclerc was opnieuw sterk en werd vierde, Albon vervolledigt de top vijf. Met zijn podium evenaart Hamilton het record van Schumachter (155).

Bottas en Hamilton namen opnieuw een flitsende start. Hamilton kwam even aandringen maar de Fin kon hem afhouden. Na de ‘silver arrows’ was het Verstappen die bij de start meteen voorbij Hulkenberg ging. Voor Vettel kon de race niet slechter beginnen, de Duitser stond al gedraaid na de eerste bocht zonder enige botsing. Geen schade voor de Ferrari-rijder, maar hij moest vanaf plek twintig achtervolgen.

De rijders op de medium band kozen er snel voor om te pitten op de harde band. De medium leek opnieuw niet zo lang mee te gaan, net zoals vorige week. Het was ook de eerste keer sinds 2011 dat er geen enkele rijder startte op de zachtste band. Ondertussen kwam Verstappen beetje bij beetje dichter bij de Mercedes-rijders op zijn harde band. De Nederlander kreeg wel bericht om te vertragen om de bandentemperatuur onder controle te houden. Beide Mercedes-rijders reden op de medium band en hadden veel moeite om de temperatuur te beheersen. Na vijftien ronden kwamen beide rijders binnen voor de harde band en reed Verstappen aan de leiding.

Goede strategie bij Red Bull

Halverwege de race reed Max Verstappen nog steeds aan de leiding. De Nederlander was nog steeds niet binnengekomen, maar reed wel sneller rond dan de Mercedes-rijders die op versere banden reden. Verstappen werd toch binnengehaald voor de medium band en na amper één bocht stak hij Bottas alweer voorbij. De Nederlander had de race in handen. Ondertussen reed Hulkenberg op plek vier een stuk sneller rond dan de Mercedes-rijders en kwam steeds dichter bij Hamilton. Vettel die laatste was na een ronde, reed een beetje na halverwege rond in de punten.

Met nog twintig ronden te gaan, maakte Ricciardo een zeldzame fout. Net zoals Vettel spinde de Renault-rijder. Ricciardo kon zonder veel erg opnieuw vertrekken, maar viel wel buiten de punten. Vijftien ronden voor het einde leek Mercedes voor de one stop te kiezen met Hamilton. De Brit had tien seconden voorsprong op Verstappen. Opniew leek het einde van de race enorm spannend te worden zoals vorige week.

Bottas en Hamilton strijden om de tweede plek

Hamilton nam geen risico’s en koos toch voor een tweede stop. De wereldkampioen ging vijf ronden voor het einde voorbij Leclerc naar de derde plek. De Monegask is na een derde plek van vorige week opnieuw bezig aan een goede race. Keving Magnussen was de eerste en enige rijder die de finish niet heeft gehaald. De Deen werd binnengeroepen en parkeerde zijn Haas in de garage.

In de laatste paar ronden was er nog actie tussen beide Mercedes-rijders. Hamilton had snel het gaatje gedicht met Bottas en ging zijn teamgenoot voorbij. Alexander Albon ging op het einde nog Stroll voorbij voor de vijfde plek. Hulkenberg had niet de beste race en werd pas zevende nadat hij als derde startte. Ocon ging net zoals Leclerc voor de onestop en zag dat beloond worden met een achtste plek, net voor Norris. Daniil Kvyat pakte het laatste puntje mee en werd tiende.

Reacties van de top drie:

  • Max Verstappen: “Deze zag ik niet aankomen om eerlijk te zijn. Na mijn eerste stint zag ik wel dat de banden goed waren vandaag. Het is een geweldig resultaat, we hebben een fantastische dag gehad.”
  • Lewis Hamilton: “Het was een grote uitdaging vandaag. Ik had niet verwacht dat de bandenslijtage zo hoog zou zijn. Ik ben er zeker van dat het team har zal werken om dit allemaal te onderzoeken.”
  • Vallteri Bottas: “Het was een enorm frustrerende race voor mij. Op pole starten en derde eindigen is niet ideaal. Vanaf ik begon te pushen was de bandenslijtage enorm en ik zag dat de Red Bull niets van slijtage heeft.”

Uitslag:

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener