Home > Circuit > In een notendop: FIA F2-FIA F3-Porsche Supercup (Silverstone, zondag)

In een notendop: FIA F2-FIA F3-Porsche Supercup (Silverstone, zondag)

FIA F3 race2 – Een mooie zege van Bent Viscaal (MP Motorsport), zeker het bekijken waard. Viscaal volgde voor het gros van de race de poleman en leider Lirim Zendeli (Trident). Maar in de voorlaatste ronde maakte Zendeli even een fooutje. Het liet toe aan Viscaal om het gat te dichten en de aanval in te zetten. Die kwam er in de laatste ronde en het was Viscaal, die na een zij-aan-zij, wiel-aan-wiel gevecht op de lijn zijn allereerste triomf in de Formule 3 kon pakken. Théo Pourchaire (ART) had het de hele race moeilijk met een rist aan achtervolgers maar de jonge Fransman kon toch nog zijn derde plaats veilig stellen. Logan Sargeant, sinds gisteren de nieuwe kampioenschapsleider, viel uit na een incident en vertrekt vandaag puntenloos. Hij blijft wel, met één puntje voorsprong, aan de kop van de tussenstand, voor zijn Prema teamgenoot Oscar Piastri. (foto Viscaal: ©fiaformula2.com)

Bekijk hier de laatste raceronde van de FIA Formula 3
(fiaformula3.com)

FIA F2 race2 – Een zeer onderhoudende Formule 2 race met een verrassende zege voor de Japanner Yuki Tsunoda (Carlin). Tsunoda had zijn strategie al uitgedokterd van bij de start: banden sparen en aanvallen in de laatste fase van de race. Hij volgde dan ook gedwee de beide Prema mannen, Shwartzman en Schumacher, die het uitvochten voor de zege. Maar in de slotrondes ging Schumacher voorbij de Rus, sloot iets te enthousiast de deur en beide wagens gingen naast de baan. Voor Shwartzman was het de facto einde race, met een afgebroken voorvleugel. Schumacher drong nog even aan bij Tsunoda maar kon de Japanner niet meer volgend. Allereerste zege dus in F2 voor de nieuwe Japanse wonderboy: Yuki Tsunoda. Kampioenschapsleider Callum Ilott (Uni-Virtuosi) haalde vandaag maar vier puntjes binnen maar met het uitvallen van Lundgaard (klapband) en het nulresultaat van Shwartzman doet de Brit hier de beste zaak en blijft met 19 punten voorsprong op Lundgaard met een goede buffer aan de leiding.

Porsche Supercup – De Turk Ayhancan Güven (Martinet by Almeras) kon zijn pole op Silverstone verzilveren. Hij won er voor Larry Ten Voorde (GP Elite) terwijl kampioenschapsleider Dylan Pereira (BWT Lechner) nog de derde trede van het podium kon veroveren, ten nadele van Ten Voorde’s GP Elite teamgenoot Van Splunteren. In het kampioenschap blijft Pereira aan de leiding.

Alle actoren van de Porsche Supercup, en van de F3 en F2 rijden alweer terug volgend weekend, tijdens de Grote Prijs van Spanje op het circuit van Barcelona.