Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: Vergne wint, da Costa kampioen

FE Berlijn: Vergne wint, da Costa kampioen

Het is beslist. Tijdens de vierde race van de finale races werd António Félix da Costa bekroond tot kampioen van het 2019/20 ABB Formula E seizoen. Tijdens een spannende half-natte race, met een veld dat heel dicht op elkaar reed, was het Jean-Éric Vergne die zijn pole positie wist te bekrachtigen. Da Costa kwam als tweede over de eindmeet en is hiermee meteen ook de kampioen.

Sébastien Buemi (Nissan), Oliver Rowland (Nissan) en Nyck de Vries (Mercedes EQ) waren de hele race in gevecht voor plaats twee, drie en vier. Uiteindelijk eindigde Buemi als derde, gevolgd voor de Vries die Rowland in de laatste bocht nog voorbij ging.

Stoffel Vandoorne (Mercedes EQ) die na een slechte kwalificatie vanop de twintigste plaats startte, wist zich buiten beeld op te werken naar de twaalfde plaats. Ook Jérôme d’Ambrosio (Mahindra) kende geen topdag. Hij kam als vijftiende over de eindmeet.

Robin Frijns (Envision) kwam niet aan de start. Wegens problemen met de wagen moest de zichtbaar teleurgestelde Nederlander noodgedwongen de race aan zich laten voorbijgaan. Maximilian Günther (BMWi), die gisteren nog won, wist vandaag niet te finishen. Tijdens de openingsronde reed hij in bocht 4 in op de NIO333 van Oliver Turvey.

Da Costa mag zich na vandaag ook kampioen in de Formule E noemen met 156 punten achter zich. De tweede plaats is voor teamgenoot Vergne (80 punten), gevolgd door Günther met 69 punten. In het constructeurskampioenschap is het ook DS Techeetah die met de beker gaat lopen. Met 236 punten staan ze bovenaan het kampioenschap en zijn ze niet meer te kloppen. De tweede en derde plaats zijn voor Nissan e.dams en BMW i Andretti met respectievelijk 121 en 118 punten.

Nu is het enkele dagen stil en op woensdag 12 augustus staat de voorlaatste race van het kampioenschap op de planning.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten