Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: Russel Racing de zege, autosport grote winnaar

Belcar Zolder: Russel Racing de zege, autosport grote winnaar

De opener van het Belcar-seizoen 2020 betekende niet alleen een eerste zege voor Russell Racing en het trio Gilles Magnus-Hans Thiers- Jeffrey Van Hooydonk, maar ook voor Circuit Zolder en de autosport in ons land. Ja, er kan geracet worden en mits wat gezond verstand van de bezoekers, is een beperkt publiek op termijn zeker niet onmogelijk.

De wedstrijd in Limburg kreeg 20 wagens over de vloer, met medewerkers en rijders, en op een enkele uitzondering na, respecteerde iedereen – ondanks het extreem warme en vochtige weer – de opgelegde maatregelen. Het weer zorgde mogelijk voor meer kopzorgen dan Corona… De regen gaf enkele teams kopbrekens, onder meer omdat… de regenbanden thuis lagen en er tussen de kwalificatie en de race snel nog nieuw rubber moest gezocht worden.

Hoe dan ook de race ging zoals voorzien van start en de strijd om de zege was er één tussen drie Norma M20FC, de exemplaren van Russell Racing, Krafft Racing en de #110 van Deldiche Racing, de auto van Piessens-Verbergt. Gilles Magnus zou uiteindelijk het pleit in zijn voordeel beslechten voor vader en zoon Longin, samen met Christoff Corten en de auto van Verbergt-Piessens. In de klasse Belcar 3 was de zege zoals verwacht voor de Belgium Racing Lamborghini van Derdaele-Saelens.

In Belcar 2 was de strijd er één op het scherp van de snee en de safety car op luttele minuten van het einde, zorgde ervoor dat de drie Porsche 911 GT3 Cup van Yannick Redant, Koen Wauters en Ugo De Wilde samen de eindfase ingingen. De Wilde, die het samen met John De Wilde deed, verraste de tegenstand in de chicane en pakte de zege in de Speedlover Porsche. In Belcar 4 won Koen De Wit (BMW M4), in Belcar 5 was de zege voor de QSR Racingschool Audi van Van Delm-Muth en in Belcar 6 pakte Simtag Racing als enige deelnemer de overwinning.

Op 6 september trekt het nationale kampioenschap richting Assen voor de tweede meeting.