Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: vrije training 1 en 2

FE Berlijn: vrije training 1 en 2

In Berlijn is vandaag het tweede deel van de finale races begonnen. Deze keer wordt er gereden op het traditionele circuit tegen de klok in. Het circuit onderging gisteren een grondige schoonmaakbeurt om al het rubber van het track te verwijderen Op de planning vandaag staan 2 vrije trainingen, de kwalificatie en de race om 19u03.

Vrije training 1

Tijdens de eerste vrije training zette leider in het kampioenschap, António Félix da Costa, de snelste tijd neer met 1:06.831. Hij wordt op de hielen gezeten door Jérôme d’Ambrosio die 0.084 seconden trager was in zijn Mahindra. Landgenoot Stoffel Vandoorne behaalde een achtste plaats met 1:07.248.

Vrije training 2

D’Ambrosio, die tijdens de eerste vrije training net niet de snelste tijd kon neerzetten, domineerde tijdens de tweede sessie. Hij zette een knappe 1:06.723 neer. Vandoorne rijdt vrij consistent en met 1:07.034 staat hij op de tiende plek. Daniel Abt blijft moeite hebben in de NIO333 en krijgt zijn tijden niet onder de 1:08,

De kwalificatie gaan straks van start om 14u15. Om 19h03 gaan de lichten boven het Berlijn-Tempelhof circuit opnieuw uit en gaan we racen.

Foto © Formula E

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E Hyderabad: Jean-Eric Vergne wint in India