Home > #Hoofdnieuws > FE Berlijn: JEV is terug op koers!

FE Berlijn: JEV is terug op koers!

Huidig kampioen Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) heeft vandaag de pole positie op zijn naam geschreven tijdens de 3e kwalificatie van de finale races. Hij was de snelste in de groep kwalificaties. De Fransman heeft 2 moeilijke dagen achter de rug. Vergne besloot dan ook om van ondergoed en helm te wisselen dit weekend.

Stoffel Vandoorne was in zijn zwarte Mercedes de snelste van groep 1 in de groep kwalificaties met een tijd van 1:06.714. Dit was genoeg om te mogen deelnemen aan de superpole. Stoffel blokkeerde echter hard de wielen tijdens zijn superpole ronde en moest daardoor tijd inleveren. De West-Vlaming start als vierde.

Beiden Mahindra’s, d’Ambrosio en Lynn, vonden we ook terug in de superpole. Ook Nederlander Robin Frijns mocht zijn kans wagen in de superpole, maar geraakte niet verder dan P6.

Jérôme d’Ambrosio zal vanaf P3 starten. Daarmee hebben we een hele Belgische tweede rij op de startgrid! António Félix da Costa, de leider in het kampioenschap, start pas op P9.

De race start om 19u03 en is te bekijken op Eurosport 1.