Home > #Hoofdnieuws > GT World Misano: Neubauer en Marciello pakken de pole

GT World Misano: Neubauer en Marciello pakken de pole

De eerste Sprint-manche van het GT World Challenge kampioenschap wordt dit weekend verreden op het circuit van Misano. Tijdens de eerste kwalificaties, die de uitslag voor de eerste Sprint-race vanavond bepalen, was het Thomas Neubauer (samen met Aurelien Panis) die naar de pole reed in zijn Tech 1 Racing Lexus. Hij was sneller dan Jules Gounon (en Nelson Pantiatici) in de Bentley en onze landgenoten Weerts РVanthoor die vanop de vierde plaats vertrekken. Vervisch РSch̦ll kwalificeerden zich op P8, Machiels РBertolini P16.

Ook de tweede kwalificatie voor de race morgenvroeg (er worden dit weekend 3 Sprint-races gereden, n.v.d.r.) werd vandaag gereden en daar pakte Raffaele Marciello (en Timur Boguslavskiy) de pole. Van der Linde – Tomita eindigden tweede, Luca Stolz en Maro Engel derde. Dries Vanthoor zette de WRT Audi op een vijfde plaats tijdens deze tweede kwalificatie, Vervisch geraakte niet verder dan P13, voor Louis Machiels.

De eerste van drie sprintraces start vanavond om 19u15 en is live te volgen vanop de GT World Challenge website, Facebook en YouTube-pagina.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: MotoGP – GT World – F1
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast