Home > #Hoofdnieuws > ELMS Spa: United Autosports en Porsche boven alles

ELMS Spa: United Autosports en Porsche boven alles

Filipe Albuquerque was op een bloedheet Spa-Francorchamps de snelste in de kwalificaties van de European Le Mans Series. In zijn United Autosports Oreca 07 Gibson was de Portugees een halve seconde sneller dan teamgenoot Job van Uitert en Mikkel Jensen in de G-Drive Racing Aurus 01. In LM GTE was de polepositie voor de #93 Proton Porsche van Richard Lietz, met achter hem maar liefst vier wagens binnen de vier tienden van een seconde. Alessia Picariello werd vijfde, in de tweede Porsche van het Duitse Proton. Tot slot was de pole in LMP3 ook voor United Autosports. Wayne Boyd zette de snelste rondetijd neer in de Ligier JS P320 Nissan. DKR, met Jean Glorieux, start morgen als tweede.