Home > Moto > MotoGP: Quartararo snelste in vrije trainingen in Brno

MotoGP: Quartararo snelste in vrije trainingen in Brno

Een eerste trainingsdag voor de Tsjechische MotoGP, de derde manche van het 2020 kampioenschap, en dat met één grote afwezige: Marc Marquez.

(foto:©motogp.com)

De Spanjaard ging na de GP van Andalusië opnieuw onder het mes. Na een vrije training en een kwalificatiesessie hield Marquez het toen voor bekeken. Nadien bleek dat de bevestigde plaat opnieuw was losgekomen. Een nieuwe operatie drong zich op en deze keer spreekt de Spaanse media van een rustpauze van drie wedstrijden. Het zou dus best kunnen dat we Marquez pas in september weer aan het werk zien. In Brno werd zijn plaats in genomen door Stefan Bradl.

Takaaki Nakagami was met de LCR Idemitsu klanten- Honda het snelst uit de startblokken vanmorgen, voor Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) en Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing)maar in de tweede training namen de tegenwoordige heersers van de MotoGP, het Petronas Yamaha team, opnieuw hun rechtmatige plaatsen met Fabio Quartararo voor Franco Morbidelli en voor Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3). Te vermelden: een Johann Zarco (Esponsorama Racing Ducati) in goeden doen, die tweemaal de vierde tijd liet optekenen. Bagnaia (Pramac Ducati), een van de smaakmakers van de vorige wedstrijd, crashte in FP1 en blijft in Tsjechië en Oostenrijk met een gebroken scheenbeen aan de kant.

In Moto2 toonde Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS Kalex) zich onmiddellijk voor de verrassende Joe Roberts (Tennor American Racing Kalex) en kampioenschapsleider Tetsuta Nagashima (Red Bull KTM Ajo). De Japanner verdween echter naar de dertiende positie in de tweede sessie waarin Bastianini (Italtrans Racing) de besttijd liet noteren voor opnieuw Lowes en voor Luca Marini (Sky VR46 KTM).

Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Honda) zette de snelste tijd in de ochtend bij de Moto3 maar het was Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) die na de tweede sessie afsloot als dagsnelste. Onze landgenoot Barry Baltus (CarXpert PruestelGP KTM) liet een 28ste en een 27ste tijd noteren.